schiedel.hu
 

Schiedel: megbízható megoldás az otthonos lakókörnyezet megteremtése és az energia hatékony felhasználása érdekében.

A márka sikerének a titka a termékek megbízhatósága, a termékkel dolgozók hozzáértése és loyalitása, a piaci igényekhez igazodó folyamatos termékfejlesztés és értékesítési stratégia, amelyet a nemzetközi háttér tesz lehetővé. Globálisan gondolkodunk, de helyben dolgozunk.

A technológiai know-how és a több évtizedes tapasztalat biztos alap a szakértői munkához.

Európában hatvanöt éve jelen lévő Schiedel csoport termék-fejlesztései elősegítik, hogy modern és komplett megoldásokkal szolgáljuk a piac gyorsan változó igényeit. Rendszereink hozzájárulnak a meghitt otthon és a kitüntetett értékkel bíró ház megteremtéséhez: nem csupán termékeket forgalmazunk, hanem olyan megoldásokat szállítunk, amelyek otthonossá varázsolják a lakóteret.

A folyamatos innováció eredményeként a Schiedel kémény, amely egy hosszú távon megbízható épületszerkezet, többletértékkel bíró, működő berendezéssé, és a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően esztétikus épületelemmé vált:

  • elősegíti a tüzelőberendezés energiahatékony működését, költséget takarít meg,
  • lehetővé teszi a környezettudatos életvitelt,
  • a biztonságos működés révén óvja a ház lakóinak életét és értékeit,
  • karaktert és stílust ad egy épületnek

A Schiedel kémények árszínvonalát a kiváló minőség és az univerzális alkalmazhatóság igazolja. Legfontosabb célunk, hogy mindig egy lépéssel a piac előtt járjunk. Évtizedek óta mi állítjuk fel a mércét szakterületünkön. A fűtőberendezés-gyártókkal szorosan együttműködve és fejlesztéseikhez igazodva sikerült elérnünk, hogy mi diktáljuk a tempót a piac számára. És ez a jövőben is így lesz.

A II. világháborúból hazafelé jövet egy fiatal építészmérnök érdekes dologra lett figyelmes: a lebombázott lakóházak falai romokban hevertek, ám a kéményeik sértetlenül meredtek az ég felé. A fiatalembert Friedrich Schiedelnek hívták.

Felfedezése, miszerint a kémények szerkezetileg elválaszthatók a ház egyéb részeitől, teljesen új és egyedi volt. Újításának nagyszerűsége segít abban, hogy magyarázatot találjunk a Schiedel cég későbbi sikereire. A rövid történelmi áttekintés is megmutatja, hogy az amúgy az élethez elengedhetetlen tűznek e rossz velejárója mindig is az emberiség problémái közé tartozott.

Régebben a "kéményprobléma" nem jelentett gondot, hiszen az akkori tüzelési technikáknak köszönhetően (fa, szén) a füstgáz magas hőfokon távozott a kazánból, így még gyenge szigetelés melletti hő veszteség ellenére sem érte el a kicsapódási hőmérsékletet. Ma viszont a korszerű, energiatakarékos gázkazánok idején a probléma megoldása gondos tervezést és időtálló, megbízható kéménytechnikát igényel.

Friedrich Schiedel úr felismerte ezeket a megoldásra váró gondokat, és megtette az első lépéseket orvoslásukra: 1946-ban Erbachban megalapította cégét.

Azóta a vállalat Európa több országában létrehozta a helyi, kizárólag kémények gyártásával és felújításával foglalkozó Schiedel vállalkozást.

A magyarországi képviseletet a veszprémi székhelyű Schiedel Kéménygyár Kft. látja el. A gazdasági társaság 1992.02.28-án alakult, fő tevékenysége a samott béléscsöves, szigetelt kéményrendszerek gyártása és értékesítése.

Kosár tartalma
Schiedel-előnyök
„Egy műszaki megoldás pontosan annyit ér, amennyi hasznot hoz az ember számára.”